As sweet as Kandy

We hebben twee volle dagen doorgebracht in de stad Kandy, die ook wel de culturele hoofdstad van Sri Lanka wordt genoemd. Kandy heeft een wat koeler klimaat doordat het in de bergen gelegen is. Het is een mooie stad met veel bezienswaardigheden.

IMG_7640

Allereerst hebben we de botanische tuin bezocht die net buiten de stad ligt. Het is heel fijn om in dit gigantische park te wandelen, omdat het hier lekker rustig is en je even niet het idee hebt dat je in een stad bent. Het park bestaat uit honderden verschillende planten en bomen van over de hele wereld.

Daarnaast bezochten we het 27 meter hoge Boeddhabeeld Bahiravokanda Vihara. Dit Boeddhabeeld is het een na hoogste beeld van Sri Lanka. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

IMG_7666

Hét hoogtepunt van deze stad is de Tempel van de Tand. Dit is een van de meest heilige plekken van het Boeddhisme, omdat hier de tand van Boeddha ligt. De tempel zelf is erg mooi. Wij gingen aan het eind van de dag naar deze tempel, omdat om 18.30 uur het gebed begint. Het is heel mooi om dit ritueel mee te maken en te zien wat de bevolking meebrengt voor Boeddha. Daarnaast worden op dit tijdstip verschillende kamers in de Tempel opengesteld voor het publiek. In deze kamers zijn eeuwenoude boeken opgeslagen en diverse beelden; ze zien er echt prachtig uit!

Processed with MOLDIV

Ons guesthouse Romance Hills was gelegen in de bergen. Vanaf hier hadden we een prachtig uitzicht en konden we ontsnappen aan de drukte van de stad. Dit hotel is echt een aanrader!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s