Hello Sri Lanka!

on

Daar zijn we dan eindelijk aangekomen op Sri Lanka. We beginnen onze reis in Anuradhapura, de eerste hoofdstad van Sri Lanka. In Anuradhapura zijn tal van ruïnes, prachtige stoepa’s en andere historische gebouwen te vinden die allemaal goed bewaard zijn gebleven. We huurden een fiets waardoor we eenvoudig alle verschillende hoogtepunten konden bezichtigen.

IMG_7129.JPG

Allereerst bezochten we de heilige Sri Maha Bodhi boom. Het verhaal gaat dat Boeddha onder deze vijgenboom de verlichting heeft bereikt. De boom is de oudst levende boom ter wereld, gepland rond 288 v. Chr. door mensen. De Ruwanweliseya stoepa was een ander hoogtepunt dat we bezochten. Deze stoepa, die uit een grote witte koepel bestaat, is maar liefst 92 meter hoog en zo’n 2000 jaar oud. Om je hoofd leeg te maken dien je zeven keer met de klok mee om de stoepa heen te lopen.

Aan het eind van de dag reden we naar Mihintale, om daar vanaf het tempelcomplex op de berg de prachtige zonsondergang te zien. Het was echt een prachtig uitzicht!

IMG_7158.JPG

Vanuit Anuradhapura rijden we door naar onze volgende bestemming: Polonnaruwa. Polonnaruwa nam de status van hoofdstad van Anuradhapura over in de 10e eeuw. Ook hier zijn tal van ruïnes en stoepa’s te vinden die we zeker zullen bezichtigen!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. HenHopreis schreef:

    Mooi, die stoepa die zo boven alles uittorent !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s