Hoe schrijf je een perfecte motivatiebrief?

Naast mijn vele blogs over het schrijven van een opvallend cv, is het daarnaast van belang dat de motivatiebrief ook goed opvalt tussen al die andere motivatiebrieven. Als je gewezen bent op de vacature door iemand van het bedrijf dan is het belangrijk om dit in de motivatiebrief te vermelden. Je valt hiermee op en zal waarschijnlijk benieuwd zijn waarom die persoon vindt dat jij een geschikte kandidaat bent voor de functie!

Daarnaast is het goed dat je laat zien dat je enthousiast bent over het bedrijf en de functie. Je moet in de brief niet aangeven dat je enthousiast bent – dat hebben de anderen voor je al gedaan – maar je moet concreet aangeven wat je aanspreekt in het bedrijf en de functie. Verdiep je dus goed in de vacature, organisatie en de markt/branche. In de brief kun je bijvoorbeeld aangeven op welke manier jij van toegevoegde waarde bent binnen het bedrijf. Zo laat je zien dat je enthousiast en gemotiveerd bent.

Richt je op de functie waarop je solliciteert en vertel hoe je jouw werkervaring wil inzetten bij de organisatie. Op deze manier overtuig je de potentiële werkgever met jouw achtergrond. Laat ook zien dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Beschrijf bondig wat het laatste nieuws is, wat jij vindt dat dit voor de markt betekent en wat je met dit nieuws wil gaan doen binnen de functie. Zo laat je zien dat je op de hoogte bent van alles dat speelt.

Tot slot is het belangrijk dat je in je motivatiebrief trefwoorden gebruikt die relevant zijn voor de functie. Door de juiste trefwoorden te gebruiken zal de brief interesse opwekken. Dit kan een goed hulpmiddel zijn om op te vallen als veel mensen hebben gesolliciteerd voor de functie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s