Mijn bachelor thesis lezen?

Ben je benieuwd naar het onderzoek dat ik heb uitgevoerd tijdens mijn bachelor Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn thesis is hier te lezen via de bibliotheek van de UvA.

Tijdens dit afstudeeronderzoek heb ik gekeken naar de manier waarop multinational Shell rondom olielekkages in Nigeria in nieuwsmedia naar voren kwam. Hierbij heb ik specifiek de verschillen tussen populaire kranten (Algemeen Dagblad en De Telegraaf) en kwaliteitskranten (de Volkskrant en NRC Handelsblad) onderzocht. Zo heb ik bijvoorbeeld gekeken of de verantwoordelijkheid van dit milieu-issue toegekend is aan multinational Shell, de Nigeriaanse overheid of aan een externe actor zoals sabotage aan oliepijpleidingen.

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat in vrijwel alle artikelen van zowel populaire kranten als kwaliteitskranten Shell verantwoordelijk werd gehouden voor dit issue. Deze mediaberichtgeving kan uiteindelijk de mening van de samenleving en stakeholders ten opzichte van multinational Shell beïnvloeden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s