Throwback Thursday #5

Het is weer donderdag, dus blik ik terug op een reis die ik eerder heb gemaakt. Deze blog staat in het teken van het bijzondere land Tanzania dat ik bezocht in 2009.

In Tanzania ben ik naar het beroemde Serengeti nationaal park geweest. In dit park zie je op de uitgestrekte grasvlaktes gnoes, olifanten, zebra’s en nog zo veel meer wilde beesten. Hier hebben we ook gekampeerd waarbij de wilde dieren gewoon ’s nachts over de camping liepen, of waarbij het voorkwam dat je ’s avonds tijdens het tandenpoetsen oog in oog stond met een olifant. Het kamperen in het park was heel bijzonder, vooral omdat je een bepaalde stilte in de natuur ervaart die je nergens anders kan meemaken. Daarnaast ben ik naar de Kilimanjaro geweest. Dit is de hoogste berg van Afrika en wordt ook wel het dak van Afrika genoemd. De berg is ruim 5800 meter hoog en de top van de berg is het gehele jaar met sneeuw bedekt. Ik heb de berg zelf niet beklommen, maar tegenwoordig hoor je steeds vaker verhalen van mensen die naar de top van de berg klimmen.

Wellicht dat ik een keer terug naar Tanzania ga om nogmaals de rust mee te maken die je om je heen hebt en om dan in vijf dagen tijd de Kilimanjaro te gaan beklimmen. Ben je nog niet helemaal overtuigd om naar het prachtige Afrika te reizen? Lees dan mijn andere blogs over het eiland Zanzibar en Kenia die er wellicht voor zorgen dat je geïnteresseerd raakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s