Throwback Thursday #4

vakantie-165

Het is weer donderdag en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op een prachtige reis die ik eerder gemaakt heb. Deze blogpost staat in het teken van mijn reis naar Kenia. Dit geweldige land heb ik in 2009 bezocht, in combinatie met het eiland Zanzibar waar ik al eerder een blogpost over geschreven heb. Sommigen zullen misschien niet begrijpen wat er aantrekkelijk is om een reis naar Kenia, of eerder gezegd een reis naar Afrika, te maken. Hopelijk raak je door dit bericht geïnspireerd en weten mijn tips je te overtuigen om een reis naar dit mooie continent te maken!

Kenia is het land van de contrasten, waar je verschillende klimaattypen hebt: vruchtbare kuststrook langs de Indische Oceaan waar theeplantages te vinden zijn, gletsjers in het berggebied, woestijngebieden en natuurlijk een groot savanne gebied. Deze Afrikaanse savanne is een uniek landschap om wilde dieren te spotten. De savanne is een gebied waar leeuwen, buffels, olifanten, luipaarden, neushoorns, nijlpaarden, gazellen en gnoes leven. In de Serengeti zijn wij op safari gegaan en hadden daar meteen na de eerste dag de big five gezien: olifanten, buffels, leeuwen, neushoorns en we hadden zelfs een luipaard in een boom gespot.

masai-moederDe bevolking van Kenia bestaat uit een mengelmoes van verschillende etnische groepen. Wij gingen een middag naar de Masaï stam die in het droge noorden van Kenia leeft. De Masaï zijn te herkennen aan hun fel rood/blauwe toga-achtige gewaden. Vaak hebben ze ook grote gaten in hun oorlel en hebben zowel de mannen als de vrouwen versieringen om hun hals. We werden verwelkomt met een traditionele dansen en liedjes, waarna we vervolgens een kijkje mochten nemen in het Masaï dorp. Het is heel bijzonder om zo iets mee te maken, omdat de mensen heel primitief leven en een heel andere kijk op dingen hebben.

Als je naar Kenia gaat heb je een vakantie die wordt bepaald door de natuur en waarbij tijd een heel andere betekenis krijgt. Ben je nog niet helemaal overtuigd om naar het prachtige Afrika te reizen? Lees dan mijn andere blog over het eiland Zanzibar die er wellicht voor zorgt dat je geïnteresseerd raakt.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s