STRONG Communication

Ik heb mijn bedrijfje ‘STRONG Communication’ ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, waardoor ik nu als ZZP’er door het leven ga. Nu kan ik andere ondernemers advies geven op het gebied van communicatie en kan ik marketing- of communicatieplannen voor hen opstellen. Ik weet nog niet wat ik allemaal als ondernemer kan verwachten en hoe ik alles het best aan moet pakken, maar met een beetje hulp van anderen en af en toe risico te durven nemen denk ik dat het goed gaat komen. Maar, wat zijn nu de voordelen en valkuilen van het ondernemen voor starters?

Allereerst mogen ondernemers, als zij voldoen aan diverse criteria, gebruikmaken van handige aftrekposten zoals de zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Dit zorgt ervoor dat de belastbare winst lager is en er dus minder belasting betaald hoeft te worden. De startersaftrek mag je zelfs in de eerste vijf jaar van je bedrijf drie keer gebruiken! Daarnaast mag je soms btw behouden als je in de beginperiode nog maar weinig omzet hebt. In dat geval is de kans groot dat je in aanmerking komt voor de kleine ondernemersregeling, waarbij je een gedeelte van de btw die je hebt ontvangen zelf mag houden.

Een valkuil voor ZZP’ers is dat wanneer je geld binnenkrijgt van opdrachtgevers je dit niet allemaal direct uit kan geven. Later in het jaar moet over dit bedrag namelijk nog inkomstenbelasting betaald worden. Het is dus niet het geval, zoals wanneer je in loondienst bent, dat je alles meteen kan uitgeven, hoewel dit soms verleidelijk kan zijn. Onduidelijke afspraken kunnen voor conflicten zorgen, waardoor het belangrijk is dat je deze afspraken op papier zet. Dit kan je beschouwen als een arbeidsovereenkomst tussen een werkgever en werknemer. Als laatst is het belangrijk om als ZZP’er goed naar verzekeringsmogelijkheden te kijken, omdat er geen inkomsten zijn wanneer je opeens (langdurig) ziek wordt.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. HenHopreis schreef:

    Leuk! Heel veel succes en plezier als zzp-er. Een hele belangrijke eigenschap heb je al: gewoon doen!
    En als je in de toekomst vragen hebt, zijn zowel H. als H. natuurlijk bereid om je te helpen als we kunnen. En we weten jou nu ook te vinden als we vragen hebben op het gebied van communicatie. 😉

    1. susannelooij schreef:

      Dank jullie wel!! Voor communicatie- of marketingadvies kunnen jullie me altijd inhuren 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s