Genieten in Maastricht

2016-09-03-19-54-44

Afgelopen weekend was ik te vinden in de meest zuidelijk gelegen stad van ons land: Maastricht. Mijn ouders zijn dit jaar 30 jaar getrouwd, waardoor wij met z’n allen een weekendje weg gingen. We hadden de eerste avond een heerlijk vijf-gangen diner in Château Neercanne. Ik heb nog nooit ergens zo lekker gegeten als hier!

De volgende dag hadden we een speurtocht in Maastricht op de planning staan via Citycode Maastricht, om het geheim van Julius Caesar te ontdekken. Het is een erg leuke zoektocht, omdat je op allerlei plekken van de stad komt. Ook kijk je op een andere manier naar bepaalde bezienswaardigheden. Zo begin je in de bijzondere hal van het station Maastricht, bezoek je de basiliek St. Jan en moet je de route langs de stadsmuur lopen die de Franse soldaten ook ooit gelopen hadden. Ook schijnt het Flikken Maastricht spel erg leuk te zijn, wellicht voor als we een andere keer naar deze stad gaan.

We verbleven in Kasteel Geulzicht, een mooi oud kasteel uit de 19e eeuw. Het kasteel ligt in een dorpje tussen Maastricht en Valkenburg in, waardoor je gemakkelijk en snel de stad in kan en daarnaast kan genieten van de rustige omgeving.

We sloten het weekend af door met een gids naar de Mergelgrotten en het Fort Sint Pieter te gaan. Het was een unieke bezienswaardigheid om door het donkere, stille grottenstelsel te lopen. De vele tekeningen van houtskool die op de stenen in de grotten staan waren heel bijzonder. Houtskool blijft honderden jaren zichtbaar op de mergelwanden. Ook waren zeer oude zaagsporen van werkers die mergelsteen wonnen nog goed zichtbaar.

Lees ook mijn eerdere blogpost over Maastricht en wat je in deze stad allemaal kan doen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s