Filipijnen, je was geweldig!

We zijn net weer terug in Nederland, maar we wilden eigenlijk niet weg uit de Filipijnen. Afgelopen drie weken waren geweldig, maar helaas veel te snel voorbijgevlogen. Met alle herinneringen nog vers in het geheugen, staat deze post in het teken van mijn mooiste herinnering. Het is lastig om één moment of plek te kiezen, maar het eiland Bohol is de plek die er voor mij uitspringt.

image

Het eiland Bohol ligt centraal gelegen in de Filipijnen en is ongeveer even groot als de provincie Gelderland. Door dit bergachtige landschap leken de afstanden op het eiland nog groter, maar waren aan de andere kant de uitzichten ook prachtig. Zo ook ons eerste uitzicht dat we in de ochtend zagen toen we uit onze cottage liepen, nadat we de avond ervoor laat in het pikkedonker waren aangekomen. We verbleven in Marquis Sunrise Sunset Residential Cottages, waar je uitkeek over het prachtige landschap en de zee. Er waren verder geen huizen of drukke wegen in de buurt, waardoor we heerlijk van alle rust konden genieten. Deze accommodatie is echt aan te bevelen; de cottages waren super mooi (en goedkoop), de eigenaren heel aardig, het eten was heerlijk en, wat ik al eerder noemde, het uitzicht was onbeschrijfelijk!

image

Nog meer geweldige bezienswaardigheden en activiteiten op Bohol zijn allereerst de Chocolate Hills. Dit was wel het hoogtepunt van het eiland en onze gids bracht ons naar een uitkijkpunt waar geen andere toeristen te vinden waren, waardoor we een mooi uitzicht hadden over alle heuvels. Toen wij er waren hadden de heuvels een groene kleur, maar in maart en april hebben de heuvels een chocolade-achtige kleur. Ook gingen we zipline, wat echt fantastisch was om te doen. Je ‘vloog’ over de mooie omgeving en de bijzondere Loboc rivier. Deze rivier heeft een opmerkelijke kleur blauw, wat erg opvallend is tussen de groene natuur. Als laatst hadden we een heerlijke lunch met live muziek op een boot die over de rivier voer, wat een unieke ervaring was.

We hadden helaas slechts één volle dag op het eiland, omdat we niet wisten dat er slechts één ferry naar onze vervolgbestemming ging. Bohol is een eiland waar je beter twee of drie volle dagen kan zijn, zodat je ook het aangrenzende Panglao eiland kan verkennen. We willen ooit terug naar de Filipijnen en ook terug naar Bohol, zodat we hier nog meer kunnen ontdekken!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s