Beautiful Banaue & Batad

Met de nachtbus zijn we vrijdagavond vanuit Manila naar Banaue gegaan. De nachtbus is de enige (goedkope) mogelijkheid om met het openbaar vervoer naar dit gebied te reizen. Normaal gesproken duurt deze rit 9 uur, maar vanwege overstromingen in Manila en een andere bus die in de bergen pech had duurde onze busrit uiteindelijk 15 uur. We kwamen aan bij onze accommodatie Sanafe Lodge, waar onze kamer uitkijkt over prachtige rijstvelden. Dit uitzicht maakte de lange reis meteen weer goed!

image

De volgende ochtend zijn we met een gids naar Batad gegaan. Na een rit van een uur met de tricycle, moest de rest van de tocht te voet afgelegd worden. Dit kleine dorpje kan namelijk niet met de auto bereikt worden, hoewel ze momenteel bezig zijn met het aanleggen van een geasfalteerde weg. We liepen via prachtige rijstvelden richting de Tappya Waterfall waar we konden zwemmen. Het was een wandeltocht van ongeveer 2 uur waarna we lekker gingen lunchen.

image

Als laatst zijn we vanochtend naar het Banaue View Point geweest, waar we een prachtig uitzicht hadden over het gebied. De rijst die in zowel Banaue als in Batad verbouwd wordt, is alleen voor de inwoners van deze dorpen en wordt niet verkocht. Iedere familie heeft een eigen terras en wordt al honderden jaren van generatie op generatie doorgegeven.

Banaue en Batad zijn zeker aan te bevelen, want het was hier echt prachtig!

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. HenHopreis schreef:

    Prachtig. Dat er zoveel kleuren groen zijn hè…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s