Trends in video advertising

In een gastcollege dat ik heb gevolgd van Martijn Winkler, creative director van VERTOV digital storytelling, gaf hij aan waarom video advertising belangrijk is en welke trends hierin zichtbaar zijn.

Allereerst zijn bij video advertising sales tools belangrijk. Dit zijn filmpjes op webshops over hoe een product werkt, waarbij het om het verhaal achter het product gaat. Storytelling speelt hierbij een steeds belangrijkere rol. Daarnaast is originele content is belangrijk, waarbij series speciaal voor online worden gemaakt. Merken worden tegenwoordig steeds meer uitgevers of broadcasters, in die zin dat zij unieke entertaining content maken die aansluit bij de doelgroep zonder direct op sales te zitten. Een voorbeeld hiervan is Wehkamp en hun ‘next style vloggers’ zender. In deze zesdelige online serie gaat wehkamp op zoek naar de nieuwe vlogger van Nederland. De winnaar krijgt een baan aangeboden bij Wehkamp als next style vlogger.

Als laatste trend zie je dat een scherm niet meer beperkt is tot alleen televisie, maar tot meerdere kanalen. Hierdoor vervagen de mediagrenzen. Het aantal televisie kijkers daalt, terwijl het aantal kijkers via online enorm stijgt. Volgens Martijn Winkler zie je tegenwoordig ook dat bijna elke video advertising een crossmediale component heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s