De voors en tegens van nieuws op social media

Social media en online heeft een steeds grotere invloed op nieuws. Nieuws wordt tegenwoordig steeds sneller en vaker online gezet en gedeeld. Hier zijn natuurlijk een aantal voor- en nadelen van.

Allereerst kan iedereen tegenwoordig op social media verslag doen van nieuws. Je hoeft daar geen journalist meer voor te zijn. Hierdoor is een nadeel dat nieuws soms onnauwkeurig is en bepaalde feiten ontbreken. Nieuws verspreidt zich tegenwoordig door social media en online steeds sneller, een nadeel hiervan is dat de journalistieke integriteit kan worden aangetast.

Als laatst is een belangrijk pluspunt dat camera’s van smartphones op plekken komen waar televisiecamera’s soms niet kunnen komen, of waar deze te laat voor zijn. Een nadeel hiervan is dat amateur-verslaggevers andere mensen of zichzelf schade kunnen aanbrengen, omdat zij er alles aan doen om de scoop binnen te krijgen. De camera’s op smartphones hebben wellicht meerdere consequenties voor een medium als televisie. Het kan in de toekomst een belangrijke rol spelen in programma’s op de televisie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s