Throwback Thursday #3

Deze donderdag staat in het teken van mijn vakantie uit 2009 naar het historische eiland Zanzibar. Dit eiland bestaat uit verschillende eilandgroepen die net buiten de kust van Tanzania liggen. Zanzibar bevat een unieke culturele mix van Afrikaans, Arabisch, Indiaas, Portugees en Brits.

Zanzibar had vroeger een van de grootste slaaf markten van Oost-Afrika. Deze gebeurtenis uit de geschiedenis is nog steeds te voelen wanneer je door Stone Town, ook wel Old Town genoemd, wandelt. In dit oude gedeelte van Zanzibar zijn tegenwoordig veel authentieke winkeltjes en huizen te vinden. Een andere favoriete plek was de Darajani Market. Op deze markt staan verschillende kraampjes met kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en andere soorten kruiden. Mede hierdoor staat Zanzibar bekend als “Spice Island”. Dit is echt een geweldige plek om Afrikaanse stoffen en exotische specerijen te kopen!

vakantie 304

Daarnaast is het zeker aan te raden om naar de zandbanken te gaan als je afgelegen plekken wilt verkennen. Vanaf de zandbanken kun je in het kristalheldere water zwemmen en snorkelen en er wordt ter plekke vers eten voor je op de barbecue klaargemaakt.

Het was een geweldige ervaring om Zanzibar te ontdekken en wanneer je de mogelijkheid hebt raad ik het iedereen aan om ook dit prachtige eiland te gaan ontdekken!

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s