Privacy-schending door sociale media

Organisaties verzamelen de laatste jaren steeds meer persoonlijke informatie over consumenten. Dit doen zij onder andere door gegevens te kopen die consumenten met sociale media delen. Deze ontwikkeling, waarbij organisaties meer verschillende mogelijkheden krijgen om persoonlijke informatie te verzamelen en vervolgens te gebruiken, zorgt ervoor dat de bezorgdheid om privacy-schending toeneemt.

Uit meerdere onderzoeken blijkt, dat consumenten de laatste jaren een steeds grotere bezorgdheid hebben dat hun persoonlijke informatie wordt doorverkocht aan derden. Het is belangrijk dat sociale media een goede reputatie opbouwen, zodat consumenten vertrouwen hebben in het medium en een positieve attitude hebben tegenover het medium. Daarnaast is het belangrijk dat sociale media duidelijk communiceren wat met de persoonlijke gegevens wordt gedaan, zodat consumenten zich vanaf begin af aan hiervan bewust zijn. Dit alles leidt tot een mindere bezorgdheid om privacy-schending vanuit consumenten, waardoor zij meer persoonlijke informatie zullen delen met sociale media. Op deze manier kunnen organisaties meer persoonlijke gegevens en informatie over consumenten verzamelen om zo de communicatie over hun producten beter af te stemmen op hun doelgroep.

Steeds meer socialmediaplatforms zijn zich bewust dat gebruikers bezorgd zijn om hun privacy en bang zijn wie hun persoonlijke informatie allemaal kan inzien. Zo ook WhatsApp die deze week berichten voorbij liet komen over end-to-end encryptie. Dit betekent dat buitenstaanders jouw berichten niet meer kunnen lezen. De berichten die je stuurt zijn vanaf nu alleen zichtbaar voor jou en de ontvanger en niet meer voor WhatsApp of bijvoorbeeld de overheid, politie of andere partijen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s