Door stageplekken minder vaste banen

Ik schreef al twee jaar geleden over dit onderwerp, maar de vraag naar ‘professionele’ stagiaires blijft vandaag de dag nog steeds enorm groeien. Voornamelijk (online) communicatiestagiaires zijn zeer geliefd en dan het liefst een stagiaire die al afgestudeerd is. Mede hierdoor zie je dat steeds meer banen die er vroeger waren nu worden ingevuld met stageplekken. Dit heeft ook invloed op de junior-functies die vooral voor net afgestudeerden een interessante optie zijn. Op zich is het niet erg om na je studie stage te lopen, mits het stagebedrijf serieus in je wil investeren en je niet alleen ziet als een goedkope kracht.

Maar, waar komt deze enorme behoefte vanuit werkgevers vandaan? Komt het door alle bezuinigingen waar bedrijven mee te maken hebben, of door alle constante ontwikkelingen in de media-wereld die bijna niet bij te houden zijn? Onbetaald stagelopen als je afgestudeerd bent is niet altijd verstandig. Het bedrijf wil jou hebben omdat je iets toevoegt, zeker als je een relevante opleiding hebt afgerond en mag daarbij best in jou investeren.

Blijft deze trend zich doorzetten? En wordt hierdoor uiteindelijk de vraag naar stagiaires zo sterk dat deze veel hoger wordt dan het aanbod?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s