Een jaar ertussenuit

De dagelijkse ‘sleur’ van je werk achter je laten en er een tijdje helemaal uitgaan. Ik heb zelf vorig jaar na mijn studie een tussenjaar genomen en van dit sabbatical knapte ik niet alleen op, maar het was ook een goede zet voor mijn verdere studie/carrière. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de dagelijkse sleur even te laten voor wat het is en een tussenjaar in te plannen om te reizen, een cursus te volgen of inspiratie op te doen. Een tussenjaar heeft veel voordelen:

Het kan voor ruimte in je hoofd zorgen om nieuwe opties te overwegen. Daarnaast kan zo’n jaar relaxen je de energie geven om een nieuwe studie of om een andere carrière optie te overwegen. Het blijkt dat werkgevers zo’n tussenjaar steeds vaker toejuichen, omdat het veel kan betekenen voor je professionaliteit en persoonlijkheid. Als je probeert op een duidelijke manier uit te leggen waarom je het verlof wilt, zodat er begrip ontstaat kun je zorgen dat je leidinggevende het sabbatical goedkeurt. Werk een plan van aanpak uit in de hoop dat je werkgever met dit plan akkoord gaat!

Een jaar kan wellicht lang of beangstigend klinken. Soms kan een half jaar ook voldoende zijn om nieuwe inspiratie op te doen, of om simpelweg helemaal tot rust te komen. De kosten van het sabbatical zijn natuurlijk afhankelijk van de activiteiten die gepland staan. Ga je reizen, of blijf je in je eigen huis? Het is belangrijk om vooraf een goede financiële planning te maken, zodat je weet waar je aan toe bent.

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om er een tijdje helemaal tussenuit te gaan, maar wanneer die mogelijkheid wel bestaat is het zeker aan te raden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s