Laat zien wie je bent!

Aan een opvallend CV heb ik al meerdere blogposts gewijd omdat het zeer belangrijk is dat je opvalt, zeker in deze tijd waarin het banenaanbod laag is terwijl de vraag hoog is. De tips uit de blogpost van vorig jaar zijn nog steeds belangrijk als je een modern en onderscheidend CV wil hebben, maar anno 2016 moet je je CV blijven aanpassen en optimaliseren. In deze post ga ik alleen in op het belangrijkste punt op je CV: de profielschets.

Het wordt helaas nog te vaak vergeten om bovenaan je CV in ongeveer drie zinnen neer te zetten waar je goed in bent en wat je ambities zijn, zodat mensen geïnteresseerd in je raken. Laat zien wie je bent, wat je graag doet, wat je talent is en wat jou uniek maakt! Geef daarnaast aan waarin je jezelf nog wilt ontwikkelen en hoe je ervoor zorgt om je ambities te bereiken.

Soms is het lastig om deze belangrijke punten over jezelf kort en bondig te formuleren. Je maakt het schrijven van een profielschets vele malen makkelijker wanneer je aan anderen vraagt wat zij vinden waar je goed in bent. Misschien vind je zelf je creatieve vaardigheden niet speciaal genoeg of beschouw je jouw presentation skills als irrelevant, maar geven anderen juist aan dat deze punten jou onderscheiden.

Zorg dat de profielschets eruit springt, zodat je wordt onthouden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s