Writer’s block

Je herkent het zelf vast wel als blogger, dat je soms niet weet waar je over moet schrijven. Even geen creativiteit hebben om op onderwerpen te komen waar de blogpost over gaat. En, als je eenmaal een goed onderwerp hebt gekozen kun je vervolgens urenlang naar een leeg scherm staren. Ook ik heb hier, zelfs na meer dan twee jaar bloggen, wel eens last van. Persoonlijk vind ik het lastig om onderwerpen te bedenken waarover ik zal schrijven, omdat ik niet in de herhaling wil blijven vallen. Hieronder een paar tips die mij helpen als ik even geen inspiratie heb voor een nieuwe blogpost.

– Lees andere blogs en artikelen in kranten of tijdschriften, zodat je hierdoor inspiratie krijgt voor onderwerpen om over te schrijven. Je blog blijft hierdoor actueel, vernieuwend en je kan je eigen ervaring over het onderwerp delen. Neem natuurlijk nooit letterlijke teksten over uit de artikelen zonder een bron te vermelden!
– Kijk welke onderwerpen op je blog in het verleden veel aandacht hebben gekregen, deze berichten maken blijkbaar indruk en je kan, door nieuwe ervaringen, met een andere insteek over het onderwerp schrijven. Het helpt ook om reacties op oude blogposts te lezen. Wellicht stelde iemand een interessante vraag, waar je een vervolgbericht over kunt schrijven.
– Het belangrijkste is dat je je blog afwisselt met interviews, foto’s of filmpjes en interessante weetjes. Als je geen creativiteit hebt om een bericht te schrijven, kun je bijvoorbeeld een filmpje publiceren. Of neem een interview af met iemand, dat niet alleen voor inspiratie kan zorgen maar wat er daarnaast voor zorgt dat je blog niet eentonig is.

Heb je zelf nog tips hoe je een writer’s block voorkomt? Laat het me weten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s