Vijf tips om sporten vol te houden

Excuses verzinnen zodat je niet hoeft te sporten, zeker nu het steeds kouder wordt, herken je vast. Ook ik merk dat ik soms moeite heb om uit bed te komen, m’n sportschoenen aan te trekken, om vervolgens te gaan hardlopen door de regen. Dus voor iedereen die, net als ik, soms moeite heeft om te sporten… Hieronder deel ik vijf tips die helpen om het sporten vol te houden!

1. Zoek inspiratie! Of het nu gaat om een bijzondere overwinning, of om een heel speciale jurk die je fantastisch zal staan: vind iets wat symbool staat voor hetgeen je wilt bereiken. Plak bijvoorbeeld een foto, gedicht of quote op de koelkast, spiegel of je laptop, waar je het regelmatig ziet en waardoor je hieraan herinnert blijft worden.

2. Beloon jezelf voor je betrokkenheid. Zoals ik al in een eerdere blogpost schreef, is jezelf belonen voor goed gedrag de beste manier om jezelf te blijven stimuleren. Doe iets waar je zin in hebt. Misschien wil je iets voor jezelf kopen, of neem je tijd voor jezelf of investeer je in iets wat je kunt gebruiken om een goede conditie te krijgen.

3. Geniet van je vrije tijd. Je hoeft geen zeven dagen per week te sporten om er profijt van te hebben. Geniet van het leven in plaats van maar gewoon te leven. Wanneer het dus niet lukt om te sporten of je de behoefte hebt om op de bank te hangen, verdoe je tijd dan niet met een schuldig gevoel. Geniet ervan en onthoud dat je lichaam tijdens het rusten de nodige aanpassingen maakt om fitter en sterker te worden.

4. Zie het sporten niet als een vervelende klus. Als je afgaat van de uitdrukking op de gezichten van mensen in de sportschool, beleven ze niet echt plezier aan de sport van hun keuze. Ga dan wat anders doen! Wanneer je zo’n hekel aan hardlopen hebt dat je het elke keer met tegenzin doet, is het niet te verwachten dat je het heel lang volhoudt. Het zal misschien wat tijd kosten om iets te vinden wat je wel leuk vindt, maar het is zeker de moeite waard!

5. Doe het niet alleen. Of het nu een tennispartner, fitnessmaatje of een hele groep vrouwen bij de yogales is: zoek steun! Dan kun je adviezen, tips en verhalen delen, je kunt lachen en je wordt gemotiveerd. Iemand die je aanmoedigt om van de bank te komen als je geen zin hebt is onmisbaar. Daarnaast geeft het je natuurlijk ook een goed gevoel wanneer je met een berichtje iemand in haar sportschoenen krijgt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s