Stadtreise Hamburg

Ik ben net terug van drie heerlijke dagen in de geweldige stad Hamburg. Met ruim 2300(!) bruggen, heeft Hamburg veel weg van Amsterdam en wordt deze stad ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd. Deze rijkste stad van Duitsland kent natuurlijk diverse bezienswaardigheden voor zowel jong als oud.

In de Speicherstadt zijn 19e-eeuwse pakhuizen te vinden die deels nog als doel hebben om producten op te slaan, maar die voornamelijk als woon- of kantoorruimte dienen. Ontdek dit gedeelte van de stad per rondvaartboot, zodat je de pakhuizen en de enorme haven van Hamburg extra goed kunt bewonderen. Het International Maritimes Museum, met de enorme collectie aan modelschepen, schilderkunst en exposities, bevindt zich in een herbouwd pakhuis in de Speicherstadt en is zeker een bezoekje waard!

De St. Michaelis Kerk, ook wel Michaeliskirche genoemd, biedt een geweldig uitzicht over het havengebied en de rest van de stad. De kerk is zo’n 132 meter hoog en het uitkijkpunt dat op ongeveer 90 meter is, is zeker een aanrader.

Het uitgaansgebied van Hamburg, met diverse theaters, clubs en kroegen, bevindt zich in de stadswijk St. Pauli. En, wie van winkelen houdt kan zich in Hamburg ook zeker vermaken. Meer dan genoeg redenen om binnenkort een stedentrip te boeken naar deze één na grootste stad van Duitsland!

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. jes looij schreef:

    Wat een leuke dingen heb je gedaan in Hamburg. Ga ik ook maar eens heen …..
    Liefs, mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s