De 5 clichés over backpacken

Over precies een maand is het zover en ga ik backpacken in Thailand! Dit is de eerste keer dat ik ga backpacken, dus ik heb nog geen idee wat mij te wachten staat. Daarom, om mij alvast mentaal voor te bereiden, hieronder vijf typische vooroordelen over backpacken en backpackers.

1. Backpackers zijn een apart volk die vaak net afgestudeerd zijn en graag op vakantie gaat. Het liefst met dreadlocks in het haar, zodat de backpacker daardoor zijn haar niet hoeft te wassen.

2. Om meteen op het volgende punt te komen: backpacken is vies en onhygiënisch. De backpacker loopt met ongewassen kleding, koopt onhygiënisch straatvoer en slaapt in de meest goedkope – en niet al te schone – hostels.

3. Laten zien dat je met ‘locals’ hangt is erg populair bij backpackers. De backpacker houdt er bijvoorbeeld van om zich met lokale kinderen te fotograferen. In Nederland kijkt de backpacker niet naar kinderen om, maar in het buitenland heeft het iets exotisch.

4. De backpacker is luidruchtig en irritant en vindt het heel normaal om uit een emmer te drinken. Echt waar, uit een emmer…

5. Tenslotte vindt de backpacker het verschikkelijk om landgenoten tegen te komen. Dat maakt de reis namelijk minder authentiek.

Er staat je als backpacker toch maar heel wat te wachten. Toch maar proberen om over een maand het tegendeel te bewijzen!

Bovengenoemde clichés zijn afkomstig van onder andere wtf.nl en reismeisje.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Nuria schreef:

    Ik zou jou wel willen zien met dreadlocks!

    1. susannelooij schreef:

      Nee ga juist het tegendeel van deze vooroordelen over backpackers bewijzen. Dus dat je er niet als een hippie met dreadlocks bij hoeft te lopen om een backpacker te zijn haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s