Succesvol solliciteren

Ben je al een tijdje het web aan het afstruinen op zoek naar vacatures, druk bezig met solliciteren of op zoek naar de perfecte baan, maar wil dit op de een of andere manier maar niet lukken? Met een goed CV (zie mijn eerdere tips van afgelopen februari) ben je al een eind op weg! Maar, je moet jezelf nog wel verkopen om zo uit te blinken.

Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over een elevator pitch? Als je op zoek bent naar een baan moet je eigenlijk wel je eigen elevator pitch hebben. Dit is een dertig seconden durende opsomming van jouw meest relevante skills. Hiermee kun je jezelf kort en bondig voorstellen tijdens een sollicitatiegesprek of tijdens netwerkborrels waar je mogelijk mensen ontmoet die interessant zijn voor je carrière.

Je moet jezelf niet beschrijven als in een standaard vacaturetekst, omdat je daarmee niet laat zien dat je authentiek bent. Wees creatief, maar wees ook eerlijk want dat getuigt van zelfkennis en daarmee onderscheid je jezelf weer van derest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s