Throwback Thursday #2

Deze donderdag staat weer in het teken van terugblikken op een reis die ik in het verleden heb gemaakt.  Deze post gaat over een prachtige reis uit 2007 toen ik Zuid-Afrika bezocht. Blauwe luchten, wildparken, natuur, veel zon: Zuid-Afrika! Een mooi en inspirerend land van uitersten in alle opzichten. Het land omvat de meest uiteenlopende landschappen: van droge woestijnen en parken tot vruchtbare Kaapse wijnlanden. Ook de verschillen in rijkdom lopen uiteen: van immense villa’s aan zee tot townships rondom onder andere Kaapstad en Johannesburg.

Onderstaande foto heb ik in zo’n township gemaakt dat op de rand van Kaapstad ligt. Een bijzondere plek die je zeker aan het denken zet. Hoe blij en gelukkig de mensen in deze sloppenwijk waren zonder enig materiaal en door enkel en alleen elkaar te hebben, was zeer aangrijpend. Iets wat wij ons niet voor kunnen stellen en daardoor des te belangrijker is om wel in je achterhoofd te houden.

Ben je op zoek naar rust en natuur of juist de drukte van steden? Zuid-Afrika heeft het allemaal! Een combinatie van dit alles, zoals wij dit hadden gedaan, werkt het best. Diverse nationale parken om wilde dieren te bezoeken, maar daarnaast ook genieten van de Zuid-Afrikaanse cultuur, architectuur en historische steden.

Benieuwd naar mijn andere “Throwback Thursday“? Lees dan vooral deze post over mijn reis naar de Grand Canyon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s