Upgrade je CV 2.0

In september 2013 schreef ik deze post waarin ik verschillende tips  deelde die ik tijdens het vak sollicitatietraining had gekregen. Deze tips zijn nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat je CV goed opvalt tussen al die andere, maar de tijden zijn veranderd en in 2015 zijn er nieuwe trends op het gebied van CV’s die ik natuurlijk weer graag deel.

Hoewel ik twee jaar geleden nog aangaf dat een creatieve Word Cloud, waar al je eigenschappen en vaardigheden in staan, op je CV een pluspunt is, heb ik begin dit jaar van ‘de CV-dokter’ te horen gekregen dat dit tegenwoordig écht niet meer kan. Dus: vergeet de Word Clouds, maar wees creatief op een andere manier. Zorg dat jouw sterktepunten eruit springen door middel van kleuren of grafieken en beschrijf deze eigenschappen to-the-point.

Een belangrijk punt op je CV dat nog steeds van groot belang is, maar wat door veel mensen nog vaak vergeten wordt, is om bovenaan je CV een kort profiel over jezelf in twee of drie zinnen neer te zetten. Hierin schrijf je kort waar je goed in bent en wat je ambities zijn. Zorg ervoor dat deze zinnen eruit spatten en dat de opdrachtgever geïnteresseerd in je raakt.

Als laatste moet je CV een bestand zijn dat gemakkelijk opent op alle computers. De veiligste optie is om je CV op te slaan als PDF bestand. Zo weet je zeker dat je opmaak niet verspringt of dat bepaalde zinnen niet weggevallen kunnen zijn. Upgrade je CV zo vaak mogelijk als je aan het solliciteren bent. Niet elk ontwerp past bij elke opdrachtgever, dus zorg ervoor dat je CV zo goed mogelijk aansluit op de wensen en verwachtingen van de opdrachtgever zodat je wellicht uitgenodigd wordt voor het sollicitatiegesprek.

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marielle schreef:

  Hoi Susanne, heb je een fomat van deze opvallende cv? Zou ik die kunnen/mogen gebruiken?

  Groeten Marielle

  1. susannelooij schreef:

   Hoi Marielle, Helaas bestaan er geen standaard formats voor een opvallend CV, omdat een CV persoonlijk is. Iedereen heeft een andere smaak qua kleur/lettertype/stijl, probeer hierin creatief te zijn en kijk wat je zelf mooi vindt. Je kan een CV ontwerpen in Photoshop, maar het is ook mogelijk in Word als je voor een bepaalt sjabloon kiest. Door daarnaast te kiezen voor een opvallende kleur of door bijvoorbeeld een grafiek te maken van je vaardigheden zorg je er al voor dat je CV opvalt. Succes!

 2. Nuria schreef:

  Zou je een keer naar mijn CV kunnen kijken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s