Hoe maak je een sollicitatie via Skype succesvol?

Het kan voorkomen dat je aan het solliciteren bent en dat het sollicitatiegesprek via Skype plaatsvindt. Een sollicitatiegesprek is al zenuwslopend genoeg, laat staan als je niet goed weet hoe je dit via Skype succesvol kan doen. Maar maak je geen zorgen: hieronder volgen wat tips die ervoor zorgen dat je – met gezonde spanning – je Skype-sollicitatie kunt aangaan.

De eerste stap is om een professioneel Skype ID aan te maken. Creëer een gebruikersnaam met alleen je voor- en achternaam en voeg wellicht een jaartal toe. Gebruik geen afkortingen of bijnamen omdat dit onprofessioneel overkomt. Dit geldt trouwens niet alleen voor Skype, maar is belangrijk voor alle socialmediakanalen zoals Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn etc.

Zorg ervoor dat je Skype volledig begrijpt en dat je instellingen goed staan. Het zou zonde zijn als de opdrachtgever je niet hoort praten of dat de instellingen van je webcam verkeerd ingestelt zijn. Houd altijd in gedachten dat het om een sollicitatiegesprek gaat en dat je dus altijd alert en professioneel moet blijven!

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Anne schreef:

    Een sollicitatie via Skype, nog niet eerder van gehoord! Ieder geval bedankt voor de tips!

    1. susannelooij schreef:

      Het komt steeds vaker voor, als je bijvoorbeeld in het buitenland zit en je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, of als je solliciteert voor een baan in het buitenland is de kans groot dat je eerste gesprek via Skype zal plaatsvinden. Persoonlijk denk ik dat sollicitaties via deze manier de aankomende jaren steeds vaker zullen voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s