Zoek, vind én scoor een baan

Als net afgestudeerde ben ik druk aan het zoeken naar een baan, wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Elke dag zoek ik het internet af naar interessante vacatures binnen de communicatie/marketing branche. Maar, ik ben niet de enige starter die op zoek is naar een droombaan binnen deze branche. Dus.. Hoe zorg je ervoor dat je een baan vindt – of dat jij gevonden wordt – en dat je de baan scoort?

Zorg ervoor dat je online gemakkelijk en snel te vinden bent. Het loont om op LinkedIn en Twitter actief te zijn, omdat dit dé plekken zijn waar recruiters zoeken. Volg ook recruiters op socialmediakanalen, zij plaatsen vaak ook interessante vacatures. Social media en solliciteren zijn een match made in heaven: je móet jezelf zichtbaar maken op het web.

Social media is tegenwoordig een handige tool om te netwerken en jezelf te profileren naar mensen die je niet kent, met als doel dat anderen aan jou denken als er een vacature is. Zet ook op social media neer dat je op zoek bent naar werk in een bepaald vakgebied. Recruiters komen zo eerder bij jouw profiel terecht!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s