Je bent nooit te oud om te leren

Jezelf verder verdiepen na je studie – of je nu een vaste baan hebt of niet – is niet alleen inspirerend, het kan je ook verder helpen in je carrière. Als je hogerop wil komen, moet je kunnen aantonen dat je daar klaar voor bent. Managen, netwerken, omgaan met kritiek, teams builden; het wordt allemaal van je verwacht. Hieronder heb ik (gratis!) manieren voor je op een rijtje gezet om deze skills een boost te geven.

Er zijn meerdere websites te vinden waarop je gratis cursussen kunt volgen. Op saylor.org vind je bijvoorbeeld een cursus timemanagement, of lessen in onderhandelen, leiderschap en vergaderen. Download daarnaast de podcasts ‘Career Tools’ of ‘Manager Tools’, waar je onder andere leert hoe je goed moet presenteren of hoe je succesvol om opslag kan vragen.

Op coursera.org vind je meer dan 600 collegereeksen van verschillende internationale universiteiten. Volg bijvoorbeeld statistiek of onderzoeksmethoden aan de Universiteit van Londen of communicatiewetenschap aan de UvA. Vergelijkbaar zijn de sites edx.org en academicearth.org alleen zijn aan deze websites andere universiteiten verbonden. De Open Universiteit biedt ook een heleboel gratis cursussen aan die je kunt volgen: van cursussen over social media tot cursussen over milieu- en natuurwetenschappen.

Dus, hoe suf de tegeltjeswijsheid ‘je bent nooit te oud om te leren’ ook klinkt, het is wel waar. Ik ga aankomende maanden zeker gebruik maken van een paar cursussen!

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tessa schreef:

  Het feit dat de sites gratis zijn, is een groot pluspunt! Sinds ik klaar ben met mijn opleiding probeer ik meer uit mezelf te halen om voor te blijven op alle andere afgestudeerden. Van dit aanbod ga ik zeker gebruik maken!

  1. susannelooij schreef:

   Jezelf blijven ontwikkelen, om zo een grotere kans te hebben om aangenomen te worden, is altijd verstandig! Hopelijk heb je iets aan de sites en word je straks eerder aangenomen dan een van je ‘concurrenten’ die hier geen gebruik van hebben gemaakt.

 2. Rianne schreef:

  Ik wilde al tijden een cursus gaan volgen maar wist niet hoe, dankzij deze site heb ik websites gevonden waar ik nog niet eerder van gehoord heb.

  1. susannelooij schreef:

   Ja het zijn echt handige websites als je een cursus wil volgen en ze zijn bovendien gratis!

 3. lisadoolaard schreef:

  Super goede tips! Ik wist niet dat deze cursussen ook gratis worden aangeboden. Ideaal voor de ‘net afgestudeerde student’.

  1. susannelooij schreef:

   Het zijn zeker ideale sites voor net afgestudeerde studenten die (nog) geen geld hebben voor dure cursussen. Super handig als je je Photoshop-skills wil opfrissen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s