Beautiful Lisboa

Wil jij altijd al een keer naar Portugal gaan? Ga dan, net als ik dat vorige week heb gedaan, een paar dagen naar Lissabon! Deze stad heeft schitterende oude gebouwen, overal smalle straatjes, prachtige parken met fonteinen en daarnaast veel winkels en warenhuizen.

Zelf hadden wij gebruik gemaakt van de ‘Hop on Hop off’ bussen die door de stad rijden. Zo kun je alle monumenten bekijken die ver van het centrum van Lissabon afliggen. De bus helpt je om tijd te besparen. De buskaart is twee dagen geldig, zodat je zowel de rode als de blauwe route kan volgen. Via de rode route ga je langs alle historische gebouwen en plekken van de stad, de blauwe route gaat langs het moderne gedeelte van de stad.

Voor bovenstaande gele tram kunnen ook kaarten gekocht worden. Deze ouderwetse trams rijden door alle smalle straatjes van de stad en is typisch iets uit Lissabon. De verschillende wijken van de stad liggen op verschillende hoogtes, waardoor sommige straten stijl omhoog gaan. Bezoek in de middag de Time Out Mercado da Ribeira. In deze overdekte markt bevinden zich een aantal van de beste en leukste restaurants van Lissabon waar je heerlijk kunt lunchen. De restaurants verkopen aan de zijkant van de markt kleine hapjes, die je in het midden aan lange tafels kunt opeten.

In de zomermaanden kan het in de stad erg warm zijn, bij ons was het rond de 30 graden en de gevoelstemperatuur lag zelfs hoger. In het voorjaar en najaar is de temperatuur aangenamer, waardoor het waarschijnlijk fijner is om een bezoekje aan deze stad te brengen.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marielle schreef:

    Bedankt voor de goede tip van de gele tram.
    Deze heb ik dan ook genomen tijdens mijn vakantie in Lissabon

    1. susannelooij schreef:

      Leuke stad is Lissabon hé! Heb je zelf ook nog goede tips (wellicht als ik er weer een keer heen wil)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s