Historisch Praag

Praag

Net terug van een heerlijk weekend Praag. Deze hoofdstad van Tsjechië is niet erg groot, maar heeft wel veel bezienswaardigheden voor jong en oud. Wat je gezien moet hebben zijn de Praagse Burcht, de Karelsbrug en het Oude Stadsplein met de astronomische klokken.

Daarnaast is het erg leuk om met een Segway door de stad te gaan. Helm op, gids mee en rijden maar! Het is even wennen, maar na vijf minuten weet je hoe het werkt en valt het reuze mee. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet snel zal komen en de gids vertelt alles over de stad. De maximum snelheid is 18 km per uur, je hoeft je dus niet te vervelen en het is weer eens iets anders!

Je betaalt in Praag met de Tsjechische kroon. De prijzen zijn redelijk, vooral het eten en drinken is relatief goedkoop en heerlijk. Het hotel waar wij verbleven, Hotel Virtkov, is een aanrader: goedkoop, modern en netjes. De tram stopt voor de deur en je bent binnen tien minuten in het centrum van de stad.

Wil je ook een weekend ontspannen en genieten voor relatief weinig geld? Dan moet je zeker voor Praag kiezen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s