Vind je droombaan!

Na mijn tips over hoe je een opvallend CV maakt (zie mijn post van 26 september) mogen tips over het vinden van een baan of stage natuurlijk niet ontbreken. Er zijn tegenwoordig veel meer opties om een baan te vinden dan vroeger. De volgende opties moet je zeker uitproberen.

– Meld je aan bij online vacaturebanken zoals nationalevacaturebank.nl of monsterboard.nl. Hier kun je gratis een profiel aanmaken en je CV uploaden. Jij kan reageren op vacatures, maar bedrijven kunnen ook contact met jou zoeken.
– Via Google alerts kun je aangeven dat je een update wil ontvangen over een bepaald bedrijf. Zo ontvang jij updates als er nieuwe dingen online geplaatst worden. Ook helpt het om vaak de website van het bedrijf te bezoeken. Je ziet meteen als het bedrijf een nieuwe vacature heeft geplaatst.
– Het is niet altijd zonde van je tijd om een open sollicitatiebrief te sturen. Misschien komen ze door jouw mail op ideeën en nemen ze contact met je op.
– Sommige bedrijven benaderen kandidaten via LinkedIn. Zorg er dus voor dat je account up-to-date is en misschien kom je zelf wel een interessante vacature tegen.
– Ook kunnen socialmediakanalen zoals Twitter of Facebook je helpen bij het zoeken naar je droombaan. Vacatures worden vaak gedeeld via social media en wie weet kom jij zo de perfecte vacature tegen.

Hopelijk zorgen deze tips ervoor dat jij een vacature tegenkomt voor een baan of stage waar je altijd al naar op zoek was.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s