Valt jouw CV op?

In deze tijd reageren vaak heel veel sollicitanten op een vacature. Hoe valt jouw CV op tussen al die andere? Je CV moet net iets creatiever en origineler zijn, zodat je opvalt. Want tegenwoordig kan een basis zwart/wit CV met alleen maar tekst écht niet meer.

Succesvol solliciteren begint met het schrijven van een goed CV. Tijdens het vak sollicitatietraining heb ik een paar tips gekregen die ik graag met je wil delen. Dit kan ervoor zorgen dat jij straks ook een CV hebt die opvalt:

– Schrijf bovenaan je CV een kort profiel over jezelf in twee of drie zinnen. Hierin schrijf je wie je bent, waar je goed in bent en wat je ambities zijn.
– Een professionele foto (het liefst in kleur) voegt iets toe; het zorgt ervoor dat je CV opvalt tussen alle andere.
– Wees creatief in de vormgeving. Maak bijvoorbeeld een Word Cloud waarin je eigenschappen en vaardigheden zijn beschreven.
– Maak je CV nooit langer dan 2 A4’tjes. Dit maakt het wel zo overzichtelijk.

Type in Google: awesome resumes, en je ziet meteen wat ik bedoel met een creatief en opvallend CV. Je kan natuurlijk ook een CV maken in de vorm van een website of Prezi. Of maak een opvallend filmpje waarin je jezelf presenteerd. Ik heb mijn CV aangepast en geprobeerd om deze zo creatief mogelijk te maken. Nu nog kijken of het helpt!

Advertenties

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lorrraine1991 schreef:

  Handig! Ik ga mijn CV ook aanpassen!

 2. Nuria schreef:

  Zeker goede tips! Hier heb ik zeker wat aan als ik afgestudeerd ben en een baan zoek!

  1. Susanne Looij schreef:

   Bedankt! Misschien heb je er iets aan!

 3. Roos de Hoogen schreef:

  Helaas kamen deze tips iets te laat, ik heb laatst mijn sollicitatiegesprek gehad. Ik ben gelukkig wel aangenomen! Haha 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s