Personal branding

Jezelf personal branden, is iets waar ik vaak mee bezig ben tijdens mijn opleiding Communicatie. Over dit onderwerp heb ik een college gehad van May-Britt Mobach (hoofdredactrice van Marie Claire) en een interview gelezen met SuperTrash-eigenaresse Olcay Gulsen. Beiden zeggen dat het belangrijk is om jezelf te onderscheiden van de massa, zodat mensen je eerder zullen onthouden. Dit kan enorm van pas komen als je bijvoorbeeld een baan of stage aan het zoeken bent. Het klinkt heel makkelijk: jezelf als merk neerzetten. Maar… hoe doe je dit op een goede manier?

Je moet goed weten wie je bent, wat je wilt en wat je allemaal kunt. Hoe wil je dat jouw personal brand eruit komt te zien? Je moet goed kijken naar alle eigenschappen die je hebt en dit koppelen aan een talent. Zo kan ik over mijzelf zeggen: ik ben een hardwerkende en gestructureerd persoon, ik vind het leuk om teksten te schrijven voor persberichten, websites en nieuwsbrieven. Iemand die ervoor zorgt dat alle opdrachten die gemaakt worden op tijd af zijn en waar zorgvuldig aan is gewerkt. En, misschien wel het belangrijkste, iemand die enthousiast is en dit ook laat terugkomen in de gemaakte opdrachten.

Het belangrijkste onderdeel om jezelf als merk neer te zetten is: wees uniek. Vraag je af hoe je jezelf gaat onderscheiden, zodat mensen je makkelijk onthouden. Je moet eruit springen. Laat zien wie je bent en wat je talent is. Probeer je positieve eigenschappen in één zin te formuleren en dit vervolgens over te brengen. Bepaal waar je voor staat en blijf hierbij, zodat duidelijk is wie je bent en wat je eigenschappen zijn.

Advertenties

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lorrraine1991 schreef:

  Die woordenwolk is echt gaaf! Ik ga het ook proberen

 2. Sietske schreef:

  Ik heb een vraagje: Hoe maak ik zo’n woordenwolk? Echt super creatief! 🙂

  1. Susanne Looij schreef:

   In google intypen: word cloud, kun je zelf kleuren, lettertypen en woorden bepalen 😉

   1. Amy schreef:

    Thanks voor de tip!

 3. Nuria schreef:

  Goede informatie om jezelf als merk neer te zetten als je een baan zoekt! Dankjewel!

  1. Susanne Looij schreef:

   Graag gedaan! Misschien helpt het je bij het zoeken naar een baan.

   1. Nuria schreef:

    Ik ga het zeker proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s