Rome

Photo 13-08-13 10 12 56.jpg

Als je naar Italië gaat, moet je natuurlijk ook naar de hoofdstad gaan. Voor mij was het de eerste keer dat ik naar Rome ging, dus ik wist niet wat ik allemaal kon verwachten. Natuurlijk wist ik wel een paar dingen, maar ik had geen idee hoe groot (en hoe warm) Rome was.

Een aanrader is om er met de trein heen te gaan. Je hoeft zelf het lange stuk niet te rijden en het treinstation staat midden in de stad. Of je boekt een hotelletje in de stad en verblijft een paar dagen in Rome. Ik ben erachter gekomen dat 1 dag veel te weinig is, vooral door alle lange wachtrijen die overal staan. In de stad zelf rijden verschillende toeristenbussen waarmee je gemakkelijk naar alle toeristische plekken gaat. Natuurlijk kun je ook de metro nemen, maar dan zie je niet veel van de stad zelf.

Het Colosseum, dat al meer dan 1900 jaar bestaat, was het eerste wat we – samen met zo’n duizend andere toeristen – deze dag bezochten. In 2007 is het Colosseum uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen en het is zeker een bezoekje waard als je in Rome bent.

En ook een nieuw land mag ik, sinds mijn bezoek aan Rome, toevoegen aan mijn lijstje: Vaticaanstad. Het land van de paus. Het Sint-Pietersplein, wat ik in het echt er veel kleiner uit vind zien dan op tv en foto’s, is 240 meter breed en 340 meter lang. Aan dit plein bevindt zich de Sint-Pieterskerk. Ik ben de kerk zelf niet in geweest – vanwege de veel te lange wachtrij – maar ze zeggen dat deze heel mooi is en dat neem ik dan ook graag aan.

Het Piazza di Spagna met de Scalinata (ook wel Spaanse Trappen) is ook bijzonder om te zien. Elk jaar in juli wordt er een modeshow op de Spaanse Trappen gehouden. Aan de voet van de Spaanse Trappen staat een grote fontein genaamd Fontana della Barcaccia.

Ik ga zeker nog een keer terug naar Rome voor een paar dagen. Maar dan niet in de zomer, want het is veel te heet om in de stad rond te lopen. Het voorjaar of najaar is beter om deze stad te bezoeken!

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lisadoolaard schreef:

  Is Rome een dure stad? Ben erg nog nooit geweest, maar dit maakt me nieuwsgierig!

  1. susannelooij schreef:

   Ligt eraan waar je in de stad uiteten gaat. Bij alle pleinen betaal je de hoofdprijs, maar er zijn ook leuke en goedkopere restaurantjes in minder toeristische straatjes. Ook als je wil winkelen heb je kleine, goedkope winkeltjes met leuke kleding! Rome is echt een geweldige stad om in het najaar heen te gaan!

  1. susannelooij schreef:

   Ben je er zelf ook geweest? Of wil je er graag een keer heen?

 2. Nuria schreef:

  Goede tip! Ik ga nu zeker een keer naar Italië en Rome!

 3. Saskia van der Wilde schreef:

  Was in september nog naar Rome geweest, echt een mooie stad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s