Bella Firenze

IMG_0466.JPG

Het is niet de eerste keer dat ik in Florence was. Maar iedere keer zie je weer nieuwe dingen van de stad en kijk je er op een andere manier naar. Deze stad heeft alles voor wie van geschiedenis, cultuur en mode houdt. Vier jaar geleden was ik in Florence met school en toen vond ik vooral het onderwerp ‘mode’ belangrijk. De onderwerpen geschiedenis en cultuur – de belangrijkste reden waarom wij met school naar deze stad gingen – stonden bij mij toen op een lager pitje.

Via de Ponte Vecchio (de brug over de rivier de Arno) loop je het centrum in van Florence. Erg leuk zijn alle juwelierszaakjes op deze brug met bij de één nog mooiere armbanden, ringen en horloges dan bij de ander.

Niet te missen is het Piazza della Signoria. Op dit plein staat een kopie van Michelangelo’s David en zijn nog andere bijzondere beelden uit deze tijd te zien. Aan dit plein staat ook het Uffizi museum, waarbij het belangrijk is om hier vroeg heen te gaan anders sta je anderhalf uur in de wachtrij… En natuurlijk is het Piazza del Duomo, waarop de Duomo met de gigantische koepel staat, ook het bezoeken waard.

Wat we zelf niet gedaan hebben, maar wat waarschijnlijk wel leuk is om te doen: een Dan Brown-Tour volgen. Tijdens deze tour brengt een gids je naar alle spannende plekken uit zijn laatste boek Inferno.

Al met al een mooie stad in Italië waar zo veel verschillende dingen te zien zijn.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Henk Hoppenbrouwer schreef:

    Florance is een prachtige stad met veel culturele waarde, misschien is het voor jou ook interessant om, als je nog een keer terug gaat, naar de de Boboli-tuinen en het Palazzo Vecchio te gaan!

  2. Nuria schreef:

    Ik moet zeker een keer naar Florence toe!

  3. Sergio Klok schreef:

    Wil zelf ooit een keer terug naar Florence om in de koepel van de Duomo te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s