Il Palio di Siena

Ik ben net terug van twee weken heerlijk genieten in Toscane. Deze week zal ik op mijn blog schrijven over een paar steden die we hebben bezocht. Misschien dat het je op een idee brengt voor een volgende vakantie!

De stad waar ik het laatst was geweest, maar wat ik ook het spectaculairst vond was Siena. Ik was er tijdens de try-outs van de opmerkelijkste race van de paardenraces: il Palio. De race die heel Siena weken lang op z’n kop zet. De race waar bijgeloof een belangrijke rol speelt, zoals voortekenen van vallende sterren of de richting van de wind. De race die maar negentig seconden duurt en waar een jaar aan voorbereiding aan nodig is. En de race waarbij huwelijken van mensen uit twee verschillende wijken onder grote spanning komen te staan. (Niet bij elkaar slapen in de weken van de Palio, want dat zorgt natuurlijk voor ongeluk.)

Ik had afgesproken met een vriendin op Piazza del Campo (het plein in Siena waar de race gehouden wordt). Zij studeert tijdelijk in Italië en houdt ook een blog bij, die zeker een aanrader is om te lezen (martineverhulst.wordpress.com). Het was leuk om haar in Siena te ontmoeten en even bij te praten en te kijken naar de try-outs van de Palio.

De sfeer tijdens deze race is zo anders dan als je op een ‘normale’ dag naar de stad gaat. Dan staan er allemaal souvenirkraampjes op het plein en kun je de Torre del Mangia beklimmen en zo over de hele stad kijken. De hele stad is gespannen tijdens de weken van de Palio en dat voel je ook. Aan de vooravond van de race houden alle inwoners een ‘genadediner’ in hun wijk. De wijk waar wij na de try-outs hadden gegeten had de race de volgende dag gewonnen. (Natuurlijk hebben wij hier een steentje aan bijgedragen).

Siena is een geweldige stad en de Palio, maar ook de try-outs, heel spectaculair om te zien en om de sfeer een keer meegemaakt te hebben.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. martineverhulst schreef:

    Super leuk stukje suus! Ik vond het erg leuk jullie gezien te hebben op het mooiste plein: Piazza del Campo 😉 Ciao ciao!

    1. susannelooij schreef:

      Ja ik vond het ook heel erg leuk! Heel veel succes nog in Italië!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s